Neden? Ürünlerimiz Hikayemiz Sürdürülebilirlik Satış Noktalarımız Medyada Efeler
English Geri Dön

Tavuk Göğsü

Text

Malzemeler

Tavuk göğsünü ince parçalar haline getirin ve üzerini biraz geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Haşlanan tavuk göğsünü çatal yardımı ile tel tel ayırın ve yıkayın. Ayırdığınız tavuk göğsünün üzerine bir miktar daha su ekleyin ve kokusunun çıkması için bekletin ve ardından iyice sıkarak süzün.

Geniş bir tencere içerisine soğuk sütü ve tavukları ekleyerek 10 dakika kadar kaynatın. Pirinç unu ve mısır nişastasını ayrı bir kaba alın ve kaynayan süt ile kıvamını açın. Ardından nişastalı karışımı da tencereye ekleyerek çırpıcı ile karıştırın. İçerisine damla sakızı ve toz şekeri ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tahta kaşık yardımıyla sakızı eritin ve karışımı döve döve pişirin. Tavuk göğsü macun kıvamına geldiğinde küçük bir parça tereyağı ekleyin ve kendi sıcaklığında eritin. Tamamen pişen tavuk göğsünü kaselere veya borcama dökün. Buzdolabında soğutun, tarçın ya da vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.


Bizi Instagram‵dan takip edin

@efelerciftligi